14.3.08

UNA BATALLA, TAMBÉ, DIGITAL

Els pèssims resultats d'ERC en les darreres eleccions espanyoles, han significat el tret de sortida de la lluita intestina  entre les diverses faccions de la formació. Resulta rellevant en aquest sentit, que els diferents actors implicats en el pols, tenen en la xarxa una trinxera de combat més. Dit d'una altra manera, probablement assistirem en les properes setmanes, fins a la celebració del Congrés del mes de juny, a la primera pugna intrapartidista que es dirimirà tant en el món real, com, paral.lelament, a la xarxa. 

Fixem-nos que ja el dia següent de les eleccions, tant l'actual secretari general, Joan Puigcercós, en el seu bloc orgànic -és a dir, el que penja del web d'ERC-, com el líder del sector titllat de crític, Esquerra Independentista, Uriel Bertran, en el seu bloc particular, van obrir el foc. Ambdós posts, els podeu llegir aquí i aquí.

Tres dies després, es penja a la xarxa la rèplica, escrita per l'actual president, Josep-Lluís Carod Rovira
El seu bloc, malgrat que respon al disseny orgànic, penja d'un web independent que porta per nom el del polític en qüestió, seguit de l'obligat .cat.

Per la seva banda, el sector organitzat al voltant d'en Joan Carretero, i que porta per nom Reagrupament.cat, en el seu web, de moment s'ha limitat a penjar un post on apareix una comparativa dels resultats electorals d'ERC al Principat entre el 2004 i el 2008, sense afegir text, però que ha donat lloc a un devesall de comentaris dels lectors.

Podem veure, doncs, ja des dels seus inicis, que la lluita tindrà lloc tant en les reunions internes del partit, com davant dels mitjans tradicionals (premsa, ràdio i televisió), com també en la xarxa, un fet que resultarà força interessant. Particularment, si un cop llegit l'article principal, podem dedicar una mica de temps a la lectura dels comentaris que en fan els lectors i que ens pot donar algunes claus interpretatives suplementàries.

En definitiva, ens trobem davant un altre cas que confirma que la xarxa cada cop més s'està convertint en un canal molt important en el debat polític contemporani.