1.5.08

YOU TUBE, MILLOR COMUNICADOR 2007

Tot i que el lliurament del premi va tenir lloc ja fa uns dies, no ha estat fins avui que tinc temps de penjar aquest post. En el marc de les XIV Jornades de Comunicació Blanquerna que organitza la nostra Facultat de Comunicació, el Premi al Millor Comunicador de l'Any 2007, va ser lliurat a You Tube. Una tria amb la que estic totalment d'acord. Segons consta en la menció, You Tube ha esdevingut "un fenomen comunicatiu nascut al marge de les grans estructures de comunicació que permet un flux multidireccional de continguts i fomenta la interactivitat entre els seus usuaris" . Exacte, no es pot definir millor en poques paraules.

I és que el seu impacte en la mediasfera, en la política, i en les interaccions socials quotidianes és cada cop més gran. Aquest fet ha donat lloc al sorgiment de dotzenes de competidors, generant-se d'aquesta manera una autèntica onada d'iniciatives , molt sovint, si més no en la seva etapa inicial, sense cap recolzament financer seriós, per part de gent amb empenta i ganes de fer coses, de comunicar allò que, des del seu punt de vista, els grans mèdia no comuniquen o, pitjor encara, desinformen.

You Tube també representa en bona mesura el pas del do-it-yourself (D-I-Y), inicial, tot i que encara es troba força vigent, al do-it-together (D-I-T), que cada cop sembla imposar-se més, i que en la pràctica pressuposa fomentar la col.laboració i la cooperació des de la diferència o si es vol, des de la llibertat de cadascun dels membres de la iniciativa, sense que hi càpiga cap mena de jerarquia o verticalitat en el seu interior. En definitiva, felicitats als guardonats, i també als votants de la Facultat, per la seva decisió intel.ligent.