1.8.08

STEALING AMERICA, VOTE BY VOTEAquest documental sobre els incidents electorals en els darrers comicis als Estats Units, és una dura denúncia de les irregularitats que s'hi han produït. La tesi central del documental és que si realment es tractés d'incidents tecnològics, haurien perjudicat aleatòriament als diferents candidats dels diferents partits. Contràriament, sempre els perjudicats han estat els candidats demòcrates i els beneficiats, sempre els candidats republicans.

També es denuncia les traves a l'exercici del dret de vot a molts col.legis electorals de majoria afroamericana i de tendència demòcrata. Finalment s'analitzen els lligams corporatius i polítics dels propietaris de les empreses fabricants de les màquines electròniques que s'utilitzen per votar, i que aparentment representa una racionalització del procés, però que han estat severament criticades des de diferents fronts.

Aquest documental el vaig poder veure a la Netroots Nation Conference que es va celebrar a Austin, Texas, entre el 17 i el 20 de juliol passats.

1 comentari:

Ester ha dit...

Gràcies Josep pel documental...intentaré veure'l aquests dies de vacances!

ester