26.7.07

El debat CNN/youtube entre els candidats a la nominació democràtica

La cursa a la nominació, tant en el partit demòcrata com en el partit republicà, de cara a les eleccions presidencials del 2008, ens està deixant esdeveniments claus que molt segurament tindran un impacte immediat en la resta de processos electorals arreu del món. El darrer exemple el tenim en el debat entre els candidats a la nominació democràtica que va tenir lloc dilluns, dia 23. Tots ells, Biden, Clinton, Dodd, Edwards, Gravel, Kucinich, Obama, Richardson, van contestar un seguit de preguntes fetes per ciutadans.



L'originalitat és que les preguntes havien estat gravades a través del youtube i eren emeses a través d'una gran pantalla. Donat que es van enviar tres mil preguntes, la CNN, que va retransmetre el debat en directe en va fer la selecció, deixant de banda les més freakies. Naturalment, el sentit de les preguntes es dirigí envers temes d'actualitat com la retirada de les tropes d'Irak, la immigració, el racisme, l'escalfament del planeta, els matrimonis gais, etc.





Malgrat que l'audiència va ser relativament baixa (2,6 milions), cal tenir present que es retransmitia pel cable, i que va ser particularment seguida pels ciutadans de 18 a 34 anys, els votants potencials més familiaritzats amb les TIC. Segons algunes fonts, qui en va sortir més reforçat va ser Barack Obama. És previst que el proper 17 de setembre se celebri el debat corresponents als candidats a la nominació republicana.