27.7.07

QUI TE POR DE LA BLOGOSFERA?

En els darrers anys el fenomen dels blocs ha assolit una rellevància tan gran que, segons sembla comença a fer por a determinats cercles de poder i als enemics de la llibertat. Daily Kos, un dels blocs més llegits a escala mundial, es fa ressò de l'ofensiva desfermada per la cadena de Tv Fox contra els blogs. Fins i tot penja un vídeo de you tube on es crida a la mobilització contra aquesta campanya de l'extrema dreta americana. El vídeo és molt interessant,




Molt directament lligat a aquesta notícia hi ha el manifest llançat per l'Electronic Frontier Foundation (EFF), en defensa dels drets dels blocaires.

Bloggers' Rights at EFF

Entre d'altres drets que es defensa hi ha el dret a l'anonimat, és a dir, a fer blocs anònims, el dret a fer un ús adient de la propietat intel.lectual, el dret a penjar posts sobre el teu lloc de treball i el dret a tenir accés als actes públics i a la informació pública com els mèdia.

Penso que cal reflexionar sobre aquest tema, atès que comença a configurar-se, fins i tot a casa nostra, un intent de limitar o condicionar d'alguna manera, la lliberta en la blogosfera.