27.6.08

NOVA ETAPA

Em plau informar que amb aquest post, el bloc que esteu llegint entra en una nova etapa que espero que tingui un interès per part de la comunitat acadèmica. 

Bàsicament aquesta nova etapa es caracteritza per vincular el bloc a la recerca en la qual participo des de fa uns pocs mesos i que en principi ha de tenir una durada fins al mes de desembre del 2009.

Aquesta recerca porta per nom Virtual European Parliament (VEP), i està finançada en el marc del eParticipation preparatory action, de la Comissió Europea. Els membres de l'equip de recerca provenim de tres regions europees: Catalunya, Flandes i Lulea (a Suècia).

Per tenir una sintètica idea sobre aquesta recerca, podeu entrar aquí.

A hores d'ara, el projecte de recerca consta d'una pàgina web i de dos grups a Facebook, un organitzat per l'equip flamenc i un altre per l'equip català.

En aquests darrers dies, estem portant a terme un seguit d'entrevistes i focus grups que ens permetran, posteriorment, enfocar la recerca cap al seu objectiu central que no és altre que fer propostes per incrementar la implicació (engagement) dels ciutadans en els afers del Parlament Europeu, però no a partir d'una visió top-down, sinó ben al contrari, identificant quines són les demandes i propostes dels ciutadans per tal que siguin assumides o integrades pel Parlament Europeu. En aquest sentit, la recerca posa un especial èmfasi en la rellevàncies de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), i molt especialment, en les tecnologies del Web 2.0, de les xarxes socials (facebook, myspace), mòbils (SMS, twitter), blocs, podcastings, així com en la utilització de l'Internet 2 que ha de permetre la comunicació i la interacció de ciutadans de les tres regions esmentades, per trobar-se virtualment i debatre afers que paral.lelament s'estan discutint al propi Parlament Europeu (PE).

Bé, espero que aquesta nova etapa del bloc sigui d'interès tant pels veterans del curs de doctorat que fins ara es feia a la Facultat i que, arran dels nous plans d'estudi, com és ben sabut, desapareixen els cursos de doctorat i són substituïts pels Màsters Oficials, com per als interessats específicament en la recerca del VEP, la qual toca des de la Comunicació Política, els Estudis Europeus, passant per l'Enginyeria Informàtica, en el seu vessant més tecnològic.