9.5.09

EL WEB D'EN JUNQUERAS


El web oficial de la candidatura d'Oriol Junqueras, incorpora en un racó el logo del partit pel qual concorre, si bé el seu disseny es troba a anys llum de la imatge digital a què ens té acostumat ERC. El protagonisme del partit sí que es dóna més en el faldó inferior que actua com a mapa del web i on s'han afegit, els recursos de la Web 2.0 (Facebook, Flickr, Youtube, Twitter i RSS).

Malgrat això, penso que es manté, una voluntat explícita d'emfasitzar la figura del candidat en detriment del partit. Resulta curiós en aquest sentit, que la resta de la candidatura no apareix per enlloc, com si els seus impulsors pressuposessin que únicament sortirà escollit el cap de llista.

En termes generals, el disseny del web compta amb colors freds, amb una imatge molt nòrdica. El primer cop de vista resulta força atractiu, si bé continua existint massa text, i les imatges del candidat són omnipresents. Des d'aquest punt de vista, no es pot definir més que un web top-down, és a dir, de dalt a baix, perquè el protagonisme dels ciutadans, dels electors, és nul. Ni tan sols s'ha inclòs un enllaç per fer donacions -o si hi és, no es veu a primera vista, que és el que hauria de passar.

També constato amb desil.lusió que respecte el web anterior, s'ha mantingut el joc d'emfasitzar les lletres UE del cognom del candidat. Un recurs que des del meu punt de vista és massa vulgar, sense gaire imaginació.

En definitiva, un web de disseny força agradable, però que malauradament no incorpora o no emfasitza els elements participatius. I és una llàstima.