22.1.07

La política francesa arriba a "Second Life"



La candidat socialista a la presidència francesa, Ségolène Royal, i el líder del Front Nacional, Jean Marie-Le Pen, han obert una seu dels seus respectius partits a Second life. Es tracta d'un joc virtual que permet als usuaris tenir eines per modificar el món, participar a la seva economia comprant a botigues, etc....Actualment, hi ha gairebé 3 milions d'usuaris.

Podeu trobar més informació a la notícia que ha publicat El País.

El més interessant de la notícia és la interpretació que en fa l'editorialista del diari Libération, Jean-Michel Thénard, que assegura que aquestes iniciatives tenen com a objectiu donar una imatge de modernitat als partits més que no aconseguir vots. Així doncs, podríem dir que l'ús de les noves tecnologies són pels partits, de moment fins que no se superi la fractura digital, una qüestió d'imatge?

2 comentaris:

JOSEP ha dit...

Molt interessant, Ester.

AC Uribe ha dit...

La pregunta es si pasará con esto como con el juego de vídeo del que hablábamos la semana pasada. ¿Es para que la gente joven se identifique con ellos? ¿Es sólo para utilizar las nuevas tecnologías? A mí me gustaría pensar que quizá tienen a un equipo completo detrás de esto creando nuevas estrategias de búsqueda de votos en otros outlets. Veremos, supongo.