2.12.07

Android: Telefons mòbils amb les possibilitats d'Internet


Amb software lliure (compte Microsoft!!) i llenguatge de programació estandarditzat, els brillants noies i noies de Google poden estar dissenyat el futur de les plataformes de comunicació en mobilitat dels propers anys. Si la gent del Steve Jobs ha treballat per desenvolupar l'iphone , el nou sistema operatiu Android de Google "permetrà en lloc de crear un gphone, que es facilitin les coses perquè hi hagi més d'un miler de gphones" segons Eric Schmidt conseller delegat de google.

¿Podrem comprar terminals Google?¿Hi ha previst treure el gphone? Encara que Google s'acostuma a re inventar cada dos o tres anys no sembla de moment que les coses vagin d'aquest pal. Està clar però que Google, malgrat la seva capacitat de sorpendre, encara no és una ONG i que darrera d'aquest esforç en I+D+I és més que probable que , com diu el Norberto Gallego a l'edició en paper de La Vanguardia d'avui, hi hagi la idea de traspassar els hàbits d'ús de Internet als mòbils.

Si consultem més Internet des de els nostres dispositius mòbils (la experiència WAP va ser un fracàs) és molt probable que també fem servir més eines de cerca i les cerques són un mercat on els equips de Google no tenen massa competència. A més consultes al cercador, més ingressos per publicitat i... més ingressos per ubicacions destacades dels anunciants. Aquest no es un negoci nou. No és nou però dona pasta. ¿Les centrals de compra de mitjans van néixer així, no?. La revolució però no sembla que estigui en llençar un mòbil més o menys apte per "freakies", sinó en controlar el software amb el que es desenvoluparan tots els futurs dispositius amb funcionalitats de comunicació en mobilitat que compraran els addictes als dispositius electrònics personals..o sigui més o menys tots. La curiositat sempre ha estat negoci. Com casi sempre les persones cercarem , cercarem i tornarem a cercar i ara no només des de l'ordinador i a Google...més contents.