Llegit al Magazine. Suplement del Diumenge de La Vanguardia (Edició impresa) del passat Diumenge dia 9 de Desembre.
John Battelle, cofundador de la revista Wired publicació de referència en l'anàlisi de tendències a les TIC en el mercat domestic nord-americà, estima que Google agrupa el 61% de les cerques a la xarxa que es fan al món per davant de Yahoo que ho fa en un percentatge del 24%.
El Sr. Battelle fa una reflexió interessant al dir que Google o Yahoo -és igual, l'una que l'altre...- estan en possessió de la Base de dades de les intencions de la humanitat. Potser si, o potser no... de fet, cerquem sobre el que ens agrada, sobre el que farem, fins i tot sobre el que ens agradaria fer i no farem o sobre el que volem ser i no som. Sembla ser que Google, afegia l'amic Batelle sense pietat quan ja tenia el croissant mig clavat a la gola, està treballant en la construcció d'una plataforma que deixarà rastre de totes aquelles cerques que els usuaris hem fet sobre tot allò susceptible de ser digitalitzat (imatges, documents, so...) Collons!!!.
Avui se'ns diu que la gent de Google ja guarda els històrics de les nostres cerques dels darrers 18 mesos. Sembla fàcil deduir que a partir d'aquestes traces el determinar en que estàvem pensant o quins eren els nostres interessos els darrers 18 mesos no està tant lluny. En termes de gestió econòmica o empresarial acostuma a ser difícil preveure amb exactitud els comportaments de les persones perquè sovint -i afortunadament- els nostres actes fan embogir els patrons dels models de predicció per moltes variables que els algoritmes continguin.
De totes maneres, per molt imprevissibles i caòtics que siguem, no hauríem de baixar la guardia. Sembla que Internet com diu David Dusster, l'autor de l'article , obligarà -però... ja- a fer una pensada seriosa sobre els límits i les fronteres de la privacitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada