10.11.07

"Desestructurada digital"

Hola a tots,

Aquesta assignatura és per mi tota una novetat. Tant des d'un punt de vista teòric com pràctic.

Treballo amb el món de la política de forma diària -els protagonistes els tinc a l’abast de la mà contínuament- i sóc coneixedora de les eines que utilitzen a la xarxa per ampliar la seva difusió: pàgines web, blogs, vídeoblogs, etc. Amb tot, sóc una observadora (ser periodista ja és això) i no interactuo amb ells via internet. Sóc de la vella escola de les entrevistes fetes amb micròfon i de les converses que es tenen tot fent un cafè, un dinar o als passadissos del Parlament.

Per això mateix, el Fènix Democràtic és un repte doble. Primer, perquè em motiva aprofundir en aquesta “estructura d’oportunitats que sorgeix amb l’aparició de la xarxa”, com diu Norris; descobrir si realment funciona, ja que en ocasions en sóc una mica escèptica, probablement perquè focalitzo la meva tasca professional entorn els partits polítics i no tant en l’activisme. I, en segon lloc, perquè no sóc una usuària habitual d’aquestes eines. Sóc una total desconeixedora. Alguns dirien, fins i tot, que sóc una “desestructurada digital”. Em limito a escriure comentaris en blogs d’amics, però no me n’he fet mai cap (ni tampoc crec que ho faci perquè em pot agradar opinar en blogs i en my space d’altres, però no fer-ne un de propi a no ser que es tractés d’alguna cosa col·lectiva). Sí que sóc habitual del YouTube. S’hi poden trobar coses interessants.

Bé, veurem. M’he de posar les piles.
Fins dijous.

Anna

1 comentari:

Joan Carles ha dit...

Anna, un llibre interessant sobre la història de la web. L'autora és la Núria Almiron, el títol és De Vannevar Bush a la WWW, està publicat a Barcelona edicions tresiquatre a la colecció Comunicació i la primera edició és del 2001. El subtítol és una genealogia de la humanització de les tecnologies de la informació: els pares de la interfície humana.
No esta desactualitzat ja que està centrat en la història dels diferents avenços tecnològics que vàren fer possible el software , el hardware i la xarxa tal i com la coneixem avui. Enllaça amb la idea dels cyberoptimistes de la Norris que ens comentava el Josep ahir. És bastant sorprenent veure com molts dels vissionaris de només fa 20-30 anys tenien una idea altruista i solidària del que els aplicatius i la xarxa havíen de soposar.